Hebt u geheugenproblemen? En hebt u thuis behoefte aan hulp? De casemanagers van de Zorggroep kunnen u dit bieden. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie. De casemanagers zijn er niet alleen voor u, maar ook voor uw mantelzorger(s). Zij kunnen uw steun en toeverlaat zijn vanaf het moment dat u de de diagnose krijgt.

Casemanagers van de Zorggroep:

  • geven advies, informatie en ondersteuning.
  • stemmen met u en uw mantelzorger af wat voor zorg en begeleiding er nodig is.
  • stellen een zorgplan op in overleg met de huisarts. In dit plan staan uw wensen voor zorg en begeleiding.
  • bieden steun.

De casemanagers zijn aangesloten bij het regionale Netwerk Dementie Plus, waarin meerdere organisaties samenwerken. Wij maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Lees hier meer over het Netwerk Dementie Plus.

Er is doorgaans geen wachtlijst voor Casemanagement dementie binnen de Zorggroep Noordwest Veluwe. Als er een wachtlijst is dan vermelden wij dit op deze website. De wachtlijsten van alle organisaties die casemanagement dementie aanbieden kunnen bekeken worden op de website van Netwerk Dementie Plus. Als er een wachtlijst is en u de wachtlijst te lang vindt, dan is wachtlijstbegeleiding een mogelijkheid. Uw zorgverzekeraar kan u daarbij helpen. U krijgt dan binnen zes weken na het eerste contact met een zorgaanbieder de benodigde zorg. Interesse? Neem contact op met uw zorgverzekeraar of ons servicebureau, bel 088 0563000. Houd er rekening mee dat u bij wachtlijstbegeleiding een andere zorgaanbieder kunt krijgen, dan de aanbieder van uw keuze. Wilt u specifiek zorg van de Zorggroep, dan kunt u besluiten om te wachten in overleg met de wijkverpleegkundige van de Zorggroep.

Aanmelding en informatie over dementie
Neem contact op met een casemanager via het servicebureau van de Zorggroep, bel 088 056 3000. De casemanager bespreekt graag de mogelijkheden met u en adviseert waar mogelijk.