Binnen Weideheem is sinds april een beleefwinkel. Het idee is ontstaan bij vrijwilligster Rina van Genderen. 

Rina verteld: “Iets doen met en voor ouderen. Daar word ik blij van. Mijn moeder woonde op de Arcade. In die tijd heb ik het koortje ‘Klavertje 4’ opgericht, Geweldig om te doen! 

Tijdens een bezoek aan een woonzorgcentrum elders in het land raakte ik enthousiast van een klein kringloopwinkeltje. Een soort winkel van Sinkel zeg maar. Dat zag er zo gezellig uit! Dit wilde ik ook opzetten. Een uitstapje op locatie zou voor mijn moeder ook heel leuk zijn geweest. Ze hield van cadeautje geven. En zo ontstond het idee om dit ergens op een locatie vorm te gaan geven. Maar waar is een geschikte ruimte?   

Gezellige ruimte 
Samen met Priscilla Mulder, welzijnsbegeleider van Weideheem en Bea Pater, coördinator informele zorg regio Harderwijk, zijn we om de tafel gaan zitten. Op de begane grond van Weideheem kregen we ruimte voor dit mooie plan. Hartverwarmend was de medewerking van de locatiemanager, het personeel, de planner die hiervoor naar een andere ruimte moest verhuizen en de technische dienst. Een goede vriend schonk de kasten voor de inrichting.

Voor de opening was veel belangstelling. De Beleefwinkel doe ik samen met mijn zus Rikje en inmiddels heeft Mieke zich ook gevoegd bij het team vrijwilligers van ‘Fijn moment’.  Als we bewoners horen zeggen dat ze er naar uit kijken om een bezoekje aan ‘Fijn moment’ te brengen zijn ook wij allemaal heel blij.

Fijn moment 
Bewoners, bezoekers en buren kunnen snuffelen tussen nostalgische spullen die mooie herinneringen oproepen. Ook zijn er kleine snuisterijen te koop. De opbrengst van de beleefwinkel komt ten goede aan activiteiten voor ‘een fijn moment’ voor bewoners. Onlangs konden de bewoners bijvoorbeeld worden getrakteerd op een ijsje uit de opbrengst van ‘Fijn moment’.   

Openingstijden
Beleefwinkel ‘Fijn Moment’  is ‘s middags open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.15-16.15 uur

Van harte welkom om een kijkje te komen nemen!